Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

METAL RECORDS YOU MUST LISTEN THIS YEAR(ΜΕΡΟΣ 2ο)

         
     

 Dead Congregation- Promugation of the Fall

Ή αλλιώς ο death metal δίσκος της χρονιάς! Μη σας ακούγεται υπερβολικό αυτό, άλλωστε οι Αθηναίοι είχαν θέσει τις βάσεις από το 2008 με το Grave of the Archagels. Μιλάμε για μια μπάντα που παραδέχονται μέχρι και οι hipsters-λέγε με  pitchfork- και οι συναυλίες τους είναι λίγες και κυρίως έξω από την “χώρα του μπουζουκιού” .Σε αυτό το δίσκο θα ακούσετε τεράστια , δύστροπα και πολύπλοκα riffs που διακόπτονται από slayr-ικά leads και ασταμάτητα blastbeats από το εξαιρετικό drumming του V.V. H Ελληνική metal σκηνή στα καλύτερά της.

9/10



             Vallenfyre- Splinters  

Οιεξωσχολικέςδραστηριότητες του Greg Mackintosh(Paradise Lost) με συνοδοιπόρους τους Glencross( My Dying Bride) και Αdrian Erlandsson( Paradise Lost , At The Gates) συνεχίζονται. Οι αλλαγές σε σχέση με το ντεμπούτο τους παρουσιάζονται κυρίως στην εξαιρετική, “ζωντανή ” παραγωγή του Kurt Ballou. Το συγκρότημα αγαπάει το παλιομοδίτικο death metal και το διατυμπανίζει για ακόμα μια φορά, εμπλουτίζοντας το μίγμα με μπόλικες δόσεις doom, τιμώντας έτσι τις “ρίζες” του.


8/10



          Mayhem- Esoteric Warfare

Οι  Νορβηγοί  ηγέτες του black metal μετά από 7 χρόνια σιωπής , επανέρχονται με τον πιο “στρωτό” δίσκο τους εδώ και μια δεκαπενταετία τουλάχιστον. Πειραματισμοί υπάρχουν , όμως οι συνθέσεις αυτή τη φορά βασίζονται πιο πολύ στην  “ παράδοση” του ήχου που δημιούργησαν οι ίδιοι πίσω στα early  90’s. Ο Attila(vocals) με την ξεχωριστή αν μη τι άλλο  ερμηνεία του και ο Teloch(guitar) που υπογράφει όλες τις συνθέσεις , στην πρώτη του δουλειά με τους Mayhem ξεχωρίζουν. Ενώ ο Hellhammer  με το drumming του μοιάζει 20 χρόνια νεότερος. Ποιοτικό black στο ύφος των Νορβηγών με μια δόση “ασφάλειας” που δεν μας  έχουν συνηθίσει.



7.5/10




Φροίξος Βικάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου