Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ DRUMMER ΤΩΝ MEGADETH ΕΙΝΑΙ...(ΘΕΜΑ)


 
   Και το όνομα αυτού…Chris Adler ή αλλιώς ο drummer «χταπόδι» των Lamb Of God και προσφάτως νέος drummer των Megadeth, του ιδιαίτερου, δεξιοτέχνη κιθαρίστα Dave Mustaine. Είχε γίνει, η αλήθεια να λέγεται, ένα σίριαλ το ποιος θα κάλυπτε την θέση του drummer και του δεύτερου κιθαρίστα στους Deth, μετά την φυγή των Drover(drums) και Broderick(guitar). Με την πρώτη να καλύπτετε με την καλύτερη επιλογή-ή μια από τις 2-3 καλύτερες- που υπήρχε στην metal αγορά αυτή την στιγμή κατά την άποψη μου. Όσο για την δεύτερη θέση, αυτή του βιρτουόζου της κιθάρας που θα έχει το ρόλο να γεμίζει τα «κενά» του αφεντικού Dave, αναμένουμε ανακοινώσεις..
   Για να δούμε λίγο καλύτερα την επιλογή του Adler πίσω από το drum kit των Megadeth, ως guest όπως λέει και η ανακοίνωση. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι ο Adler παραμένει στους Lamb Of God-μια από τις καλύτερες metal μπάντες που μεγαλούργησαν στα 00’s-και ηχογραφεί τον νέο δίσκο των Deth αυτή την στιγμή με τους δύο ξανθό-μπάμπουρες(οι σχετικοί ξέρουν). Η αλήθεια είναι πως ο Adler δεν είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που κάνει κάτι τέτοιο, καθώς το 2013 είχε βοηθήσει τους Καναδούς θεούληδες progressive-άδες(βάλτε ότι θέλετε, παίζουν τα πάντα) Protest The Hero, με το αποτέλεσμα στο Volition να είναι εκπληκτικό. Η τεχνική του Adler είναι αδιαμφισβήτητη και όπως λέει και ο ίδιος στις συνεντεύξεις του είναι αποτέλεσμα συνεχούς σκληρής δουλειάς και εξάσκησης. Πολλές φορές-σχεδόν συνέχεια τα τελευταία χρόνια- έχει ανακηρυχτεί drummer της χρονιάς από των μουσικό τύπο, και παρότι οι Lamb Of God μοιάζουν να βρίσκονται στον «πάγο» από το 2012 και έπειτα μετά την δικαστική περιπέτεια του frontman τους o Adler ετοιμάζεται για ένα ακόμα «παράσημο», στην ήδη αξιοσημείωτη πορεία του στα metal «χωράφια». Γιατί, τι και αν έχουν φθαρεί οι Megadeth και η εικόνα του αναγεννημένου Χριστιανού Dave Mustaine τα τελευταία χρόνια, τι και αν το τελευταίο καλό studio album τους είναι το Cryptic Writings, το μακρινό  πλέον 1997, οι Αμερικάνοι πάντα θα παραμένουν το νούμερο 3(sorry, αλλά οι Slayer είναι καλύτεροι) του Big 4 του metal(Αμερικάνικου Thrash, ok).
  Δύσκολο να προβλέψω το τελικό αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, αλλά πιστεύω από τα άλλα δύο ονόματα που ακούστηκαν, όσο και αν λατρεύω των Dave Lombardo(ex- Slayer),ακόμα και αν μοιάζει πιο λογική-από άποψη hype και μόνο- η κάλυψη της θέσης από τον κλασικό Deth dummer Nick Menza, αυτή την φορά ο Mustaine έπραξε σωστά. Και αυτό γιατί το τεχνικό παίξιμο του Adler  σε συνδυασμό με το απόλυτα metal ύφος του, είναι πράγματα που οι Megadeth έχουν πολύ ανάγκη μετά το αφελές-ατυχές-πατάτα(δεν κρατήθηκα) Super Collider του 2013. Κλείνοντας θα μου πείτε μήπως το συζητάμε πολύ, ενώ ξέρουμε ότι τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις συνθέσεις θα τον έχει ο Dave Mustaine ; Όχι θα πω γιατί παρότι η παραπάνω πρόταση περιέχει μεγάλη δόση αλήθειας, οι Megadeth πάντα παρουσίαζαν κάτι καλό όταν ο αρχηγός τους, όσο «δικτάτορας» και αν φημολογείται ότι είναι στο στούντιο, είχε άξιους συμπαραστάτες στο όραμά του. Μένει να δούμε λοιπόν, αν ο αέρας ανανέωσης που φέρνει το άκουσμα και μόνο της επιλογής του Chris Adler ως guest drummer στο νέο δίσκο των Megadeth επαληθεύσει τις υψηλές πλέον προσδοκίες μας από την επερχόμενη δουλειά τους.


Φροίξος Βικάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου