Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

TOP 20- 2014 (ΘΕΣΕΙΣ 5-1)

05) Slipknot- 5: the Gray chapter
       Και μόνο που οι Slipknot καταφέρνουν με την φετινή τους κυκλοφορία και “νικάνε” έναν τουλάχιστον παλιό τους δίσκο( All Hope Is Gone ), πρώτη φορά χωρίς την κλασική τους σύνθεση, τότε αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Αν δεν με πιστεύετε καλά θα κάνετε να ακούσετε πρώτα τα «The Negative One» και «AOV» που είναι ότι πιο heavy έχουν γράψει από την εποχή του κλασικού πλέον Iowa. Α! Και ο Corey Taylor είναι ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της γενιάς του και του συγκεκριμένου είδους μουσικής.

04) The War On Drugs- Lost In The Dream
      Χάνεσαι στην κυριολεξία στην ονειρική ροκ ατμόσφαιρα αυτού του δίσκου. Βγαλμένο από τα 80’s το Lost In The Dream ,τιμάει με την κυκλοφορία του όλους τους μεγάλους ροκ δίσκους της δεκαετίας –κυρίως του αμερικάνικου ήχου- και θα έκανε μέχρι και τον Bruce Springsteen να ζήλευε. «Under The Pressure» , «Red Eyes» & «Suffering» αξίζει να ακουστούν από όλους τους φίλους της καλής μουσικής! Δίσκος που θα κοσμήσει σχεδόν όλες τις λίστες με τα καλύτερα του 2014.

03) Mastodon- Once More Round The Sun
       Είναι τρελοί… Βάζω και το χέρι μου στη φωτιά για αυτό! Έκτη σερί ΔΙΣΚΑΡΑ παρακαλώ. Ποιος συνάδελφος τους μπορεί να τους συναγωνιστεί σε αυτό το κατόρθωμα; Δυστυχώς για τους Mastodon ζούνε σε λάθος εποχή και δεν θα μπορέσουν ποτέ να εκμεταλλευτούν την ποιότητα τους. Ο φετινός δίσκος είναι μια μίξη των Hunter και Crack the Skye, ξεπερνώντας ποιοτικά το πρώτο. Αυτό το riff του «Chimes at Midnight» παίρνει κεφάλια, όπως και η maiden-ική δισολία στο «Ember City», γιατί το α-λά Leviathan riff στο τέλος του «Aunt Lisa»…

02) Foo Fighters- Sonic Highways
       Και φτάσαμε στην κορυφή (ναι οι δύο πρώτες θέσεις είναι το ίδιο για τον γράφοντα) με το Sonic Highways να έχει δύο μήνες σερί να παίζει αδιάλειπτα σε αυτοκίνητο, πικ-απ , mp3 player  και στερεοφωνικό! Καλά καταλάβατε, ο Dave Ghrol και η παρέα του ξαναγράφουν τραγούδια που θα συντροφεύσουν την καθημερινότητα σου. Εμπνευσμένο από τις μουσικές σκηνές/παραδόσεις  της Αμερικής, είναι πιο πολύ ένα tribute στην δισκογραφία του συγκροτήματος. Φιλόδοξο και ρομαντικό, το φετινό blockbuster για τους «καμμένους» μουσικόφιλους.

01)  Behemoth- The Satanist
O metal δίσκος της χρονιάς.- Έτσι απλά χωρίς φανφάρες και δίχως ίχνος περιττής νότας το The Satanist των Πολωνών Behemoth βρίσκει σε δημιουργικό οργασμό το συγκρότημα που μπλέκει με μαεστρία τα δύο πιο ακραία παρακλάδια του metal( δηλαδή black & death). Βλάσφημο από τον πρώτο στίχο, αντισυμβατικό και επαναστατικό έτσι όπως πρέπει να ηχεί κάθε κλασικός ακραίος metal δίσκος. Μetal μανιφέστο από τους Behemoth του Nergal και αν δεν έχετε πειστεί ακόμα τότε ακούστε το ομώνυμο μιας και η rock nroll μελωδία του το κάνει πιο βατό ακόμα και στους «τουρίστες» του ήχου. 

Φροίξος Βικάτος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου