Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

SYLOSIS- DORMANT HEART(ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΣΚΟΥ)

      Josh Middleton, κρατήστε αυτό το όνομα καλά στο μυαλό σας όσοι ασχολείστε με το metal. Ο Josh είναι ο βασικός συνθέτης-κιθαρίστας-φωνή των Βρετανών metalers Sylosis. Το συγκρότημα από το Reading δισκογραφεί από το 2008 όμως με το φετινό Dormant Heart φαίνεται πως ήρθε η ώρα τους, καθώς η έμπνευση στο συγκεκριμένο LP χτυπάει σε πολλά επίπεδα «κόκκινο».
     Η  αγάπη τους για το Bay Area thrash δεν καταλαγιάζει ούτε στην καινούργια τους δουλειά, μόνο που αυτή τη φορά μοιράζεται με την αγάπη τους για το Σουηδικό μελωδικό death metal. Μπορεί αυτή η μίξη να είναι κάτι που το συγκρότημα έχει ξαναδοκιμάσει και στο παρελθόν, αλλά αυτή την φορά το κάνει υπό ένα διαφορετικό πρίσμα, κυρίως Mastodon-ικό. Πως αλλιώς εξηγείται η κομματάρα «To Built A Tomb» με το α λα Leviathan(ο δίσκος ) riff στο 2λεπτό, απλά επιβλητικό και μια από τις metal συνθέσεις τις χρονιάς. Πέρα από την εξαιρετική τεχνική των Βρετανών, φαίνεται ότι ο Josh Middleton εκτός από σπουδαίος παίκτης, είναι και εκπληκτικός συνθέτης. Μπορώ να πω με ευκολία ότι οι μισές και παραπάνω συνθέσεις που έχει σκαρώσει ο ηγέτης των Sylosis με τους υπόλοιπους είναι εξαιρετικές. Πράγμα διόλου εύκολο όταν έχεις δημιουργήσει έναν δίσκο με 12 συνθέσεις, πολυποίκιλες ηχητικά , με αρκετές εναλλαγές κιθαριστικών θεμάτων και με διάρκεια μίας ώρας. Αυτό για τους τεμπέληδες ακροατές που δεν έχουν συνηθίσει όλα τα παραπάνω θα αποτελέσει σίγουρα ανασταλτικό παράγοντα. Ο ακροατής που θα δώσει έστω και μια ολοκληρωμένη ακρόαση είναι σίγουρο ότι θα πατήσει το repeat εύκολα.
     Ολοκληρώνοντας δεν περίμενα να ακούσω έναν δίσκο με τόση λεπτομέρεια που να κρατάει τον ακροατή από την πρώτη μέχρι και την τελευταία νότα όπως έκαναν οι πιο δύσκολοι Mastodon δίσκοι. Ο εξαιρετικός ήχος βοηθάει στο να μην σε κουράζουν τα πολλά ομολογουμένως τραγούδια και να ακούς πεντακάθαρα κάθε όργανο. Για εμένα η πρώτη υποψηφιότητα για τα καλύτερα του 2015 μόλις μπήκε.


Φροίξος Βικάτος                                                           9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου