Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

INGESTED- THE ARCHITECT OF EXTINCTION(ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΣΚΟΥ)


        Oι Ingested αυτό που μας προσφέρουν και με το καινούργιο τους LP « The Architect of Extinction », δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι ριζοσπαστικό αλλά ούτε και ο πιο συμβατικός slam death metal δίσκος. Ένα είδος που αποτελεί την πιο extreme μορφή-και όμως υπάρχει- του brutal death metal και χαρακτηρίζεται από χαμηλά κουρδισμένες κιθάρες, πολλά breakdowns και την απουσία της μελωδίας στις κιθάρες.
        Όλα τα παραπάνω τα τιμάνε και με το παραπάνω οι Βρετανοί και μπορώ να πω μετά από πολλές ακροάσεις ότι σε αυτό τον τομέα δείχνουν ικανοί και δυνατοί. Δεν παύει όμως αυτό να είναι και το σημείο που με ζόρισε περισσότερο ως προς την ακρόαση του δίσκου. Το « Architect…» μέχρι την μέση περίπου μοιάζει σαν μια επιτομή ως προς ένα ιδίωμα του metal και συγκεκριμένα του slam death metal και δείχνει ότι ενδιαφέρεται μόνο για την γνώμη των οπαδών του ιδιώματος. Κάποιοι μπορεί να το χαρακτηρίσουν και ότι είναι ακραίο με μοναδικό σκοπό να είναι ακραίο. Ευτυχώς το συγκρότημα ξεδιπλώνει την ποιότητα και τις δυνατότητες του σε τραγούδια όπως τα «I, Despoiler»,«Penance»(instrumental), «Extinction Event» και «Rotten Eden». Και αυτό συμβαίνει όταν οι δύο κιθαρίστες αποφασίζουν να μην ακολουθήσουν για λίγο τον εξαιρετικό πίσω από το drum kit Lyn Jeffs και να μας χαρίσουν μερικά μελωδικά leads, ακόμα και κιθαριστικά solo. Άλλο ένα συν στο όλο αποτέλεσμα είναι ο τραγουδιστής Jay Evans που ακολουθεί εξαιρετικά τα όργανα και οι ερμηνείες του λειτουργούν πολλές φορές σαν επιπλέον down tuned κιθάρα.
     To συγκεκριμένο LP είναι ένα καλό παράδειγμα extreme metal δουλείας. Δυστυχώς χωλαίνει στο ότι δεν καταφέρνει να γίνει πειραματικό εξ ολοκλήρου και μπορεί να ξεχαστεί ως ένας ακόμα καλός ακραίος δίσκος. Εγώ πάλι θα δω το ποτήρι μισογεμάτο και θα πω ότι έστω και οριακά περνάει το «μέτριο» και στέκεται άνετα στο «καλό».


Φροίξος Βικάτος                                                          6/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου