Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Metal 2015 so far ( μέρος β )

MinskThe Crash & The Draw 
         Οι Αμερικάνοι επιστέφουν δισκογραφικά και μας προσφέρουν τον πιο διαφορετικό τους δίσκο. Ατμοσφαιρικός δίσκος χωρίς να χάνει καθόλου από την οργή του, το The Crash & The Draw είναι γεμάτο αντιθέσεις μεταξύ των ήρεμων και των πιο οργισμένων στιγμών του. Για φίλους των Neurosis και Isis (the band) 
Check: To The Initiate, To You There Is No End, To The Garish Remembrance Of Failure


Paradise LostThe Plague Within
         Αν δεν έχεις κανένα τους album μέχρι σήμερα, μη σκας! Το The Plague Within είναι το ίδιο κλασικό με το Ιcon και το Draconian Times και ας μοιάζει πιο πολύ με το Gothic. Δε λέω είναι ωραίο να ανακαλύπτεις καινούργια συγκροτήματα, αλλά είναι ακόμα καλύτερο όταν δεν σταματούν να σε εκπλήσσουν οι λεγόμενες  «παλιές αγάπες».
Check: No Hope In Sight, Beneath Broken Earth, Return Of The Sun

Enslaved – In Times
     Σε σταθερά ανοδική πορεία οι Νορβηγοί μας προσφέρουν για μία ακόμα φορά ένα black metal δίσκο με τον δικό τους επικό τρόπο. Επειδή όμως η αρτηριοσκλήρωση είναι μια λέξη που δεν τους χαρακτηρίζει με τίποτα, λαμβάνουν τα ερεθίσματα του Αμερικάνικου κυρίως κύματος black metal συγκροτημάτων, με αποτέλεσμα μερικών δόσεων shoegaze στο In Times.
Check: Building With Fire, One Thousand Years Of Rain, Daylight

Enforcer – From Beyond

              Αυτοί οι Σουηδοί φίλε μου είναι οι νέοι Maiden , Priest  και Metallica! Όχι, σίγουρα όχι γιατί το ημερολόγιο λέει 2015 και όχι 1985. Οι επιρροές τους είναι εκτεθειμένες όχι επειδή δεν έχουν προσωπικότητα σαν συγκρότημα, αλλά επειδή οι ίδιοι δεν νοιάζονται καθόλου για τις συγκρίσεις. Γιατί έχουν τα κότσια να γράφουν τέτοια δισκάρα  ΓΝΗΣΙΟΥ heavy metal που θα ζήλευαν σήμερα μέχρι και τα ιερά ονόματα του είδους.
Check: Destroyer, Undying Evil, Below The Slumber


Φροίξος Βικάτος

                                                                                                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου