Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Fort Minor "Welcome"

                Ποτέ δεν έκρυψα, ούτε σκοπεύω να κρύψω την αγάπη μου στους Linkin Park και κυρίως στον άνθρωπο ορχήστρα πίσω από αυτούς ,τον Mike Kenji  Shinoda. Ναι ξέρω, οι καλιφορνέζοι είναι συγκρότημα «ταμπού» για τους μεταλάδες που έχουν περισσότερα μαλλιά από μυαλό, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς ηλικίας πλέον 20 και άνω, χρωστάνε την ενασχόληση τους με την μουσική σε αυτούς. Ευτυχώς για εμάς τους υπόλοιπους ο Mike Shinoda πίσω στο 2005 αποφασίζει με όχημα τους Fort Minor, που στην ουσία είναι ο Shinoda με την βοήθεια  των φίλων του Styles Of Beyond(hip hop συγκρότημα), να δημιουργήσουν hip hop μουσική, έτσι όπως αυτοί άκουγαν μικροί.
         “With big sounds…” ακούγεται να λέει στην εισαγωγή του T he Rising Tied ο Jay-z που εκτέλεσε χρέη ειδικού παραγωγού στο album, περιγράφοντας έτσι τον ήχο του. Τα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν πάρα πολλά, με πρώτο και καλύτερο το μεγάλο hit το “Remember The Name”, έχει χιλιοακουστεί είναι η αλήθεια, από βίντεο στο youtube με αθλητικό περιεχόμενο μέχρι και σε βίντεο με τα Ιαπωνικά anime. Επίσης το συγκινητικό “Whered You Go” με τον ίδιο τον Mike Shinoda στο πιάνο, το “Back Home” σε συμμετοχή του rapper Common. Σίγουρα αυτοί που αγάπησαν το ντεμπούτο τον Fort Minor, είχε ο καθένας ξεχωριστά το δικό του αγαπημένο τραγούδι, αν εγώ διάλεγα ένα, αυτό θα ήταν το “Kenji”(και γαμώ τις μποασογραμμές) στο οποίο οι στίχοι του Shinoda  είναι αρκετά προσωπικοί. Το καλό με το The Rising Tied είναι ότι αυτά τα δέκα χρόνια «μεγάλωσε» πολύ καλά ανάμεσα στους fans, με αποτέλεσμα όσοι το «ένιωσαν» τότε σε κάθε ευκαιρία να ρωτάνε τον αρχηγό των Linkin Park, πότε θα ακούσουμε κάτι καινούργιο από τους Fort Minor.
     Επιτέλους 10 χρόνια μετά ο Shinoda φαίνεται ότι έχει βάλει ξανά μπροστά στις «μηχανές» των Fort Minor. Το “Welcome” δόθηκε χθες για ακρόαση μέσω του καναλιού του συγκροτήματος στο youtube και η αλήθεια είναι ότι τα χαμόγελα επέστρεψαν. Πιο pop από hip hop, με ωραίες μελωδίες και solo για γέφυρα, από το αγαπημένο όργανο του Shinoda τα τελευταία πολλά χρόνια, τα πλήκτρα. Τώρα αν το “Welcome” είναι μέρος ενός επερχόμενου album αυτό είναι κάτι που οι φίλοι του συγκροτήματος ελπίζουμε. Όπως έγραψα και πιο πάνω το ντεμπούτο τον Fort Minor «γέρασε» πολύ καλύτερα σε σχέση με αρκετά από τα τελευταία album των LP, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θέλω να συγκρίνω ένα hip hop project με μία από τις πιο πετυχημένες ροκ μπάντες των τελευταίων 15 ετών. Fort Minor Welcomeback!

Φροίξος Βικάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου