Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

SixForNinE - SixForNinE(ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΣΚΟΥ)

         Τους SixForNinE οι περισσότεροι τους μάθαμε και ακούσαμε, ως μια παράλληλη δραστηριότητα του drummer των SepticFlesh. ‘Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι πρότινος, καθώς  μετά την ανακοίνωση των SepticFlesh , που ευχαριστούσε τον Foti Benardo για την προσφορά του στο συγκρότημα τα τελευταία 7 χρόνια, οι δρόμοι του συγκροτήματος με τον drummer χώρισαν. Πλέον πίσω από το μικρόφωνο και όχι από την θέση του drummer που τον έκανε ευρέως γνωστό στα «χωράφια» μας, ο Fotis Benardo συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Η γνωριμία έγινε στα Devasound Studios, την ώρα που ο Benardo έκανε την παραγωγή και ηχοληψία του δίσκου του συγκροτήματος. Μετά από πρόταση του κιθαρίστα του συγκροτήματος George Kapa, o Fotis αναλαμβάνει τον ρόλο του frontman και με τους SixForNinE  να έχουν πλέον την τελική τους μορφή, ήμασταν έτοιμη να τους ακούσουμε στο ομώνυμο ντεμπούτο τους.
     Μόνο ευχάριστη έκπληξη μου έκανε το άκουσμα του δίσκου των Αθηναίων. Ανανεωτικό σαν ήχος για την εγχώρια μουσική σκηνή, μιας και δεν ακολουθεί την πεπατημένη και κινείτε σε απαιτητικά ηχοτόπια, alternative metal αν έπρεπε να βάλω  μια ταμπέλα.  Το Sound Of Perfection δίνει το έναυσμα με ένα αρκετά κολλητικό ρεφρέν , δυνατό rhythm section και εξαιρετικό solo από τον George Kapa. Πολύ Αμερικάνικος ήχος και στην συνέχεια με το All My Heroes Dead και στο πιο ΤOOL-ικό Hourglass. To Save Me είναι το πρώτο single πολύ εύστοχα, καθώς μετά την 70’s εισαγωγή στις κιθάρες ακολουθεί ένα από τα πιο κολλητικά ρεφρέν της χρονιάς! Σιγά σιγά και φτάνοντας στη μέση του album με την πιο φιλόδοξη σύνθεση, που φέρει σαν τίτλο το όνομα του συγκροτήματος. Pink Floyd και 70’s rock στην εισαγωγή του κομματιού και στην συνέχεια μια βόλτα από το Seattle της δεκαετίας του 90 και συγκεκριμένα τους Alice In Chains. Για να κλείσω με τα θετικά τα οποία είναι πολλά, εκτός από το εκτελεστικό κομμάτι των συνθέσεων και τις ιδέες που είναι φρέσκιες κυρίως στην Ελληνική σκηνή. Εντύπωση μου έκαναν οι ικανότητες του Benardo ως frontman, θα σας πρότεινα να δείτε το βίντεο με την διασκευή στο Here Comes The Rain Again των Eurythmics για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ. Τώρα σε κάποια αρνητικά που αφορούν το στιχουργικό κομμάτι, που είναι αρκετά απλοϊκό και ενώ είναι προσωπικό δεν εμβαθύνει όσο θα έπρεπε. Άλλο ένα, είναι ότι το album προς το τέλος κάνει μια μικρή «κοιλιά» για να κλείσει όμως δυνατά με prog ρυθμούς στο God Among Silence.
     Τα συμπέρασμα τα μου, μετά από πολλές ευχάριστες και εύκολες ακροάσεις είναι θετικά. Μελωδία και ένταση σε μοντέρνους και όχι κλασικό-μεταλικούς ρυθμούς, Αμερικάνικος ως επί το πλείστον ήχος, πράγμα που δεν συμβαίνει εύκολα στην εγχώρια σκηνή, με ήχο αντάξιο των συγκροτημάτων του είδους. Οι SixForNinE απ’ ότι φαίνεται θα μας απασχολήσουν και στο μέλλον, αφού το ντεμπούτο τους είναι πολλά υποσχόμενο σε έναν ήχο που έστω και καθυστερημένα φαίνεται ότι βρίσκει ανταπόκριση και στην Ελλάδα.


Φροίξος Βικάτος                                                                  8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου