Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Zakk Wylde - "Book of Shadows II"

               
              Zakk Wylde και “Book of Shadows II” 20 χρόνια μετά από την πρώτη φόρα. Γιατί άργησε τόσο πολύ το sequel-για να μιλήσουμε και με κινηματογραφικούς όρους- του πρώτου αρκετά επιτυχημένου “Book of Shadows” μόνο ο ίδιος, ο δεξιοτέχνης αυτός κιθαρίστας το γνωρίζει. Για όσους έρχονται πρώτη φορά σε επαφή μαζί του, μιλάμε για τον μοναδικό κιθαρίστα που κατάφερε να προσφέρει στο προσωπικό συγκρότημα του Ozzy Ozbourne μετά τον Randy Rhoads. Ο ήχος του αναγνωρίσιμος, από τους δίσκους του με τον double O αλλά και μετέπειτα με τους ολόδικούς του Black Label Society. Τι γίνεται όμως όταν αυτός ο κύριος δεν συνδέει την κιθάρα του στο ενισχυτή ή μάλλον πιο σωστά όταν αποφασίζει να κινηθεί σε πιο ακουστικά ηχητικά μονοπάτια.
            Οι υποψιασμένοι, αυτοί που έχουν ακούσει το πρώτο μέρος αυτής της προσωπικής δουλειάς του Zakk δεν θα πάρουν τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο από αυτό που περίμεναν. Και αυτό είναι θετικό αν σκεφτεί κανείς τα χρόνια που έχουν περάσει αλλά και την πτωτική πορεία που είχαν τελευταία οι δουλειές του Zakk με τους BLS. Η φωνή του βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα και αν όντας απογυμνωμένος ο ίδιος από τις συνηθισμένες ηλεκτρικές «παραμορφώσεις» και τον σκληρό ήχο των BLS, όχι μόνο τα καταφέρνει αλλά εκπλήσσει ευχάριστα 20 χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα. Τα “Lost Prayer”, “Tears of December”, “Darkest Hour” αλλά και το εναρκτήριο “Autumn Changes” παρότι θυμίζει έντονα το “Black” των Pearl jam, είναι υπέροχες  bluesy rock συνθέσεις που ξεχωρίζουν μέσα σε ένα μουσικό σύνολο που προκαλεί μια γλυκιά χαρμολύπη με το τέλος κάθε ακρόασης. Ακουστικό στη βάση του το “Book of Shadows II” , με την ακουστική κιθάρα του Zakk να αποτελεί την ραχοκοκαλιά του δίσκου σε συνδυασμό με τις ανέλπιστα καλές ερμηνείες του. Φυσικά και τα σόλο εδώ παίζουν το ρόλο της κορύφωσης και αυτό το ρόλο των υπηρετούν καλά όπως στο πρώτο single το “Sleeping Dogs”.
            Συνήθως τέτοιες απόπειρες από καλλιτέχνες αποτελούν μεγάλο ρίσκο αφού οι ίδιοι απογυμνώνονται από συνθετικά μοτίβα του πρώιμου καλλιτεχνικού τους βίου, ο Zakk Wylde είχε όλο το χρόνο(20 χρόνια δεν τα λες και λίγα) αλλά το σημαντικότερο είχε και την διάθεση να μας προσφέρει αυτό το άλμπουμ. Από το πουθενά λοιπόν, εδώ και εβδομάδες το “Book of Shadows II” δεν λέει να βγει από το στερεοφωνικό μου.


Φροίξος Βικάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου