Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

CANCER BATS - SEARCHING FOR ZERO (ΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΣΚΟΥ)


        «And I remind my self who I really am…» Αυτά τα λόγια «φτύνει» από το μικρόφωνο του, ο Liam Cormier στην εισαγωγή του True Zero αποκαλύπτοντας τις διαθέσεις των Καναδών στον 5ο τους δίσκο. Μπορεί σε πολλούς οι Cancer Bats να είναι γνωστοί μέσα από τα ξεκαρδιστικά video clips τους( πχ Bricks & Mortar ) ή ακόμα περισσότερο από την διασκευή τους στο κλασικό Sabotage των Beastie Boys. Tα πράγματα όμως ευτυχώς αλλάζουν με το φετινό Searching For Zero, με την πολύτιμη βοήθεια του πολύπειρου παραγωγού Ross Robinson (Slipknot, Sepultura, Korn).
      Στο Searching For Zero φαίνεται ότι τα πάντα άλλαξαν και όλα παρέμειναν τα ίδια, όσο οξύμωρο και να ακούγεται αυτό. Οι Καναδοί σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές τους μείωσαν το πλήθος των τραγουδιών, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνεται πιο εύκολα η ακρόαση του album και να μειωθούν τα fillers. Επίσης εμφανίζονται σε σημεία, πιο πολύ από ποτέ ως Bat Sabbath(το όνομα που έχουν δώσει οι ίδιοι όταν παίζουν live διασκευές των Black Sabbath, που στην ουσία είναι τα ίδια μέλη των Cancer Bats) παρά ως Cancer Bats, το οποίο δουλεύει πολύ καλά σε συνθέσεις όπως το True Zero και το Beezlebub. Όλα όμως παραμένουν ίδια μιας και στο τέλος έχουν φιλτραριστεί από το hardcore punk/metal των Καναδών. Επιπρόσθετα  παραμένουν οι ίδιοι working class heroes και το συγκρότημα που θα λιώσει το σανίδι και θα τραγουδήσει για τους φίλους του, στον hardcore δυναμίτη Arsenic In The Year Of The Snake(too many friends died this year).
   Η συνολική διάρκεια και το ποσοστό της ποιότητας που περιέχει το Searching For Zero είναι αρκετά ώστε να το θέσουν υποψήφιο ως το καλύτερο δίσκο των Καναδών. Οι μικρές αλλαγές που έγιναν και κυρίως οι stoner και Black Sabbath πινελιές σε αρκετές συνθέσεις ανεβάζουν το επίπεδο, άμα έλειπαν και ένα με δύο αχρείαστα κομμάτια το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα ακόμα πιο θετικό.


Φροίξος Βικάτος                                                        8/10 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου