Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Monster Magnet - Cobras And Fire

                    Οι Monster Magnet τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά δραστήριοι και δημιουργικοί, με τον  Dave Wyndorf ο οποίος είναι και η ηγετική φυσιογνωμία του συγκροτήματος να περνάει ίσως μια δεύτερη νιότη.  Αυτό θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ακούγοντας το προ διετίας πετυχημένο και εμπνευσμένο “Last Patrol”. H επιτυχία του οποίου δημιούργησε ένα χρόνο αργότερα το “Milking The Stars”. Το οποίο είναι στην ουσία ένα remix άλμπουμ του “Last Patrol”, με τις συνθέσεις αρκετά «πειραγμένες» με λιγότερο stoner rock και περισσότερο space rock.H κατεύθυνση στην οποία βρισκόντουσαν  λοιπόν σαν συγκρότημα έμοιαζε σωστή και το ρίσκο πετυχημένο.
           Δυστυχώς όμως το φετινό τους “Cobras and Fire” είναι άλλο ένα remix άλμπουμ και όχι μια εξ ολοκλήρου καινούργιας έμπνευσης δουλειά. Το “Milking…” μου άρεσε πολύ ίσως γιατί βασίζονταν στην πετυχημένη συνταγή του “Last Patrol”. Το βασικό πρόβλημα του “Cobras” όμως είναι ότι βασίζεται σε συνθέσεις του μέτριου “Mastermind” του 2010. Ναι μεν είναι αρκετά διαφορετικές οι προσεγγίσεις των συνθέσεων, με αρκετά πειραματική διάθεση με έντονο το fuzz rock και psych rock στοιχείο αλλά σαν αποτέλεσμα λειτουργεί το όλο εγχείρημα καλά μόνο σαν ένα soundtrack, ίσως μιας road movie που διαδραματίζεται στην Αμερικάνικη έρημο. Στα θετικά παραμένει η διάθεση του Wyndorf για πιο πειραματικούς και ψυχεδελικούς ήχους που μακάρι να χρησιμοποιηθούν στο επόμενο ΝΕΟ άλμπουμ τους.
          Σε γενικές γραμμές το “Cobras” θα αγαπηθεί μόνο από τους φανατικούς του συγκροτήματος και ίσως του ήχου. Για τους υπόλοιπους που μάλλον θα επιστρέψουν στην ακρόαση του “Last Patrol” και σε μερικά τραγούδια του “Milking The Stars” και θα περιμένουν από ένα συγκρότημα που δείχνει σε φόρμα τα τελευταία χρόνια, να μην σπαταλάει άσκοπα τις ιδέες του και να κινηθεί σωστά τώρα που το timing είναι καλό για αυτό.



Φροίξος Βικάτος                                          5/10          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου