Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Stone Sour - "Hydrograd"

             Stone Sour ή διαφορετικά το συγκρότημα που οι περισσότεροι έχουν ακουστά εξαιτίας των Slipknot.Mε το συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο πλέον να είναι μόνο ο Corey Taylor, αφού ο Jim Root αποχώρησε μετά τα δίδυμα House of Gold & Bones. Οπότε οι συσχετισμοί λιγοστεύουν ακόμα περισσότερο, ας αρχίσουμε λοιπόν να «ξετυλίγουμε το κουβάρι» της ακρόασης του νέου άλμπουμ των Αμερικάνων.

            Hydrograd ο τίτλος αυτού, με νέο κιθαρίστα όπως είπαμε και διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με το διπλό, θεματικό άλμπουμ πριν τετραετίας. Γεγονός που με ξένισε αρχικά μιας και θεωρούσα πολύ φιλόδοξη την προσπάθεια του συγκροτήματος με τα House of Gold & Bones. Όμως τι πραγματικά μας προσφέρουν οι ανανεωμένοι Stone Sour; 65 λεπτά καλοπαιγμένου μοντέρνου rock nroll. Και αν αρχικά δε με ενθουσίασε αυτή η στροφή στον ήχο των Αμερικάνων , με τις ακροάσεις δε μπορούσα να αποφύγω το ξέγνοιαστο headbanging  φοβερών anthem-ικών τραγουδιών όπως τα “Taipei Person/Allah Tea”, “Friday Knights”, Somebody Stole My Eyes” αλλά και τις πιο ήρεμες στιγμές του δίσκου-απαραίτητες λόγω διάρκειας- όπως το countrySt. Marie”.
          Απ’ ότι φαίνεται το άλμπουμ διασκευών που προηγήθηκε του Hydrograd επηρέασε τους δημιουργούς του. Μπορεί να μην ακούσεις τίποτα καινούριο στο νέο πόνημα των Αμερικάνων αλλά σίγουρα θα εκτιμήσεις το καλό songwriting και την καλύτερη φωνή στο μοντέρνο σκληρό ήχο. Όπως φωνάζει και ο Corey Taylor στο “Fabuless” , ITS ONLY ROCK N’ ROLL BUT I LIKE IT!


Φροίξος Βικάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου